miércoles, 23 de febrero de 2011

SENSE SENYAL

Traducción aquí.

Qui anava a dir-nos quan érem petits i ens passàvem hores i hores veient els dibuixos animats, que un dia tots aquells entranyables personatges estarien prohibits i en el seu lloc veuríem un taxatiu rètol a la pantalla que resés: "sense senyal". Quan encara desconeixíem el ruin funcionament de la classe que tant avui com ahir ens ha dominat i nostra infantil innocència no ens deixava veure més enllà dels cridaners colors que projectaven els tubs catòdics dels nostres televisors. Quan la democràcia ja era més que perpètua, i la transició espanyola figurava en els llibres d'història com un dels episodis més rellevants de la història d'aquest país. Ningú ens havia parlat encara dels foscos temps que precedien a tan plàcides dates i en les quals la censura estava a l'ordre del dia, les lleis s'imposaven amb mà de ferro i els valors els regia el propi estat, liquidant a trets qualsevol forma de viure que no combregués amb la imposada, passant amb les seves botes per damunt d'idiomes, costums i cultura.



Avui som coneixedors de tot el que hi ha darrere d'aquesta broma pesada que ens volen fer passar per democràcia, i el bloqueig de Tv3, la televisió pública catalana que des de fa 28 anys s'emet al País Valencià, ha posat una vegada més de relleu el malaltís afany que té el govern de la Generalitat per cobrir amb mètodes repressius els seus escàndols i draps més bruts.
  Acció Cultural del País Valencià, una associació que entre altres coses, s'encarregava de portar l'emissió de la cadena al territori valencià, s'ha vist obligada a desactivar els últims tres repetidors que continuaven en funcionament a causa de les multes amb les quals la Conselleria de Justícia venia assetjant al col·lectiu, havent rebut amenaces de noves sancions i fins i tot de l'embargament de tots els seus comptes i béns materials. Segons el govern valencià, Acció Cultural porta proporcionant senyal de manera il·legal durant tots aquests anys, i des de 2007 han estat intentant clausurar els repetidors mitjançant multes i tribunals. El tall de la cadena ha provocat nombroses protestes al voltant de tota la regió, ja que el poble ho ha considerat tant una mesura anticonstitucional, com un gravíssim atemptat contra la llibertat d'expressió. I és que avui dia, amb l'invent de la TDT, l'usuari pot gaudir d'una àmplia proposta de nous canals de televisió, entre els quals s'inclouen cadenes privades que ofereixen simpàtics debats de caràcter cavernari, preconstitucional i en moltes ocasions obertament feixista, en canvi, ser espectador d'una televisió pública que veuen milers de persones al dia, és un dret sobre el qual els màxims dirigents tenen la seva inflexible i severa mà rectora. La mateixa mà que va desallotjar el barri del Cabanyal a cop de porra i fa oïdes sordes a aquells que reclamen la Llei de Dependència, la mateixa que s'allarga i accepta regals d'empresaris corruptes, que ovaciona i aplaudeix als actes franquistes i no dubta a tapar la boca de qui intenti contradir-la.



Així les gasta el PP de València, ells assenyalen el seu objectiu, les respectives autoritats s'encarreguen de fer-ho trossos i mentre Canal 9 aboca el seu particular fanguer de mentides, aquesta colla de “pandilleros” contínua jugant a cimentar el seu imperi siga per les bones o siga per les dolentes, ja que formen una peça clau per a la classe dominant d'un país democràtic on es clausuren periòdics, es tanca a persones a la presó per delictes d'opinió, s'il·legalitzen partits i es modifiquen les lleis segons a ells els convinga.
Dramàtica situació per a un estat que presumeix dels seus 30 anys de presumpta llibertat mentre que priva als seus ciutadans de drets tan legítims com és el fet de poder veure una cadena de televisió pública sense cap tipus de censura. Per això avui hem de mostrar la nostra repulsa més vehement cap a aquestes accions que amb total impunitat coarten al ciutadà sota la permissiva mirada de les lleis que ens imposen.

- Kevin Laden -

No hay comentarios:

Publicar un comentario

COMENTARIOS, SUGERENCIAS Y AMENAZAS DE MUERTE

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Creative Commons License
Dios es terrorista by Dios es terrorista is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.